PRIJAVITE SE NA NEWSLETTER

    Home  /  Moda   /  Moda sa etiketom Novog Sada

    Hrida style brand postoji tek desetak meseci, ali je već zavredio pažnju posebno dama koje se, poštujući dres kod formalnije, poslovne garderobe, ne odriču note autentičnosti i kreativnosti. Ideja dizajnerke Daniele Hristić je da tokom dugih dana koji počinju izjutra a završavaju se u predvečerje ili se produže u noć, sa par detalja svedenu dnevnu garderobu pretočimo u primećenu večernju varijantu. Iz tog razloga koristi kvalitetne mešavine materijala koje deluju otmeno ali se ne gužvaju, i zato jednako dobro izgledaju na početku i na kraju dana. U tom smislu Hrida style je klasika i alternativa, elegancija i ležernost… Stroga i razigrana, istovremeno.

    „Inspiracije su beskonačne i pronalazim ih u svemu – u svom feminističkom učenju, znamenitim ženama, istorijskim epohama, romanima… Prva kolekcija bila je inspirisana geometrijom i asimetrijom. Slutim da je to povezano sa mojom ličnom potrebom da iskočim iz formalnosti svog poziva”, kaže Daniela Hristić koja je magistrirala i doktorirala na Fakultetu tehničkih nauka, a modu zavolela živeći u Milanu.

    Jesen donosi nastavak geometrijskih linija, ali i nove inspiracije, poručuje kreatorka koja kaže da je njen brend nastao iz potrebe za kreativnim izrazom i materijalizacijom inspiracije, da se nikome posebno nije obraćala, već da je poruku poslala spontano i nesvesno. Ona je, nema sumnje, stigla baš tamo gde treba – do žena koje dele slične vrednosti, žive slične živote i neguju sličan modni stil.